Füst tisztító sorozat JUNIOR

Teljes egészében AISI 316 rozsdamentes acélból készült ez a három gép, melyeket a fatüzelésű kemence és annak kéménye közé lehet beilleszteni megadva a megfelelő átmérőt, mely 200, 250 és 300 mm lehet.

Ezen gépek telepítése elegendő természetes huzatot adhat a fatüzelésű kemencének a Venturi hatás által, melyet a belső vízpermetezők nyomása generál.
A gép célja, hogy a kemencéből a kéménybe érkező égő szikrákat kioltsa. Legfőbb funkciója a füstcsatornák vízzel történő átmosása. A gép használatával kiküszöbölhető a kéményben összegyűlt korom okozta kéménytűz, ugyanakkor a tisztításra is kevesebb időt kell így fordítani, hiszen a gép magában tartja a kormot.
A készülék a kémények közé illeszthető. Ez a 400 wattos készülék körülbelül 5 liter vizet fogyaszt óránként, a tartály napi terhelése körülbelül 30 liter. Egy analóg rendszer maga állítja be a vízszintet.

A vezérlőpanelen kapcsolhatjuk be a gépet, illetve itt található a tartály vízleeresztő gombja is. Bekapcsolás után a gép automatikusan normál funkcióra vált és teljesen önállóan működik. Működése minimális zajjal jár, ami könnyen elviselhető.
Ha a géphez nem is tartozik ventilátor,a legalacsonyabb energia és vízfogyasztás mellett is a füstcsöveken áramló füst 400 és 1000 köbméter/óra közé tehető.
Ez a három gép általában a fatüzelésű kemence tetején helyezkedik el, hogy a lebegő parázsdarabok ne juthassanak a kéménybe és ne okozzanak tüzet.
A belső vízpermetezők elfojtják a parázsfoszlányokat és engedik, hogy a füst távozzon. A készülék égésszabályzóval is kiegészíthető.Műszaki adatok letöltése