Néhány érv miért vagyunk az ágazat vezető vállalata:

- kiváló minőség, maximális hatékonyság (alacsony költségek, magas termelékenység) csökkentett személyzeti és karbantartási költségek, valamint kevesebb, gáz- és fafelhasználás.

- termékünk kétség kívül örök értékű, hiszen versenytársainktól eltérően, első osztályú, minőségi nyersanyagból készül.

- a legjobb tűzálló anyagot használjuk, mely minimum 90%-os timföldtartalmával összehasonlíthatatlan eredményeket produkál, e mellett még energiát is spórol.

- hivatalosan a mi szervezetünk teszteli a leghatékonyabb és leghatásosabb gépi melegítő rendszereket a világon, hogy csökkenthessük a költségeket és javítsuk a pizza minőségét.

- minden fával működő kemence által kibocsájtott füst 100%-át képesek vagyunk megszüntetni a szennyezés csökkentő/vízszűrő/ szikra-fékező szabadalmaink segítségével. Soha többé szomszédok elleni és/vagy égő kémény miatti per!

- Stílus – termékeink lépést tartanak a korral, igazán hatásos példa erre az olasz dizájnt hirdető "Cupola", mely tipikus, régimódi stílusával, finom eleganciát csempészhet az Ön éttermébe.

A "MORELLO FORNI" minőségi és részlet gazdag kidolgozásával a professzionális kemenceépítés piacvezető vállalatává nőtte ki magát. Legyen szó fa, gáz vagy kevert tüzelésű típusokról, statikus vagy forgó gépalappal rendelkező kemencékről, a Morello Forni mindenből a legjobbat nyújtja a pizzériák, éttermek és pékségek számára.

Az évek során megszerzett tapasztalatokat felhasználva, saját hagyományait megteremtve működik a vállalat, melynek termékei világszerte nagy megbecsülésnek örvendenek. A Morello Forni a 60-as években jött létre, köszönhetően Luigi Morello úrnak, aki a "minden forma és minden méret… igény szerint" elvet követve indította vállalkozását, mellyel hangsúlyozni szerette volna, hogy termékei személyre szabottan készülnek. A termékeket később két fia népszerűsítette.

A hatvanas években Luigi Morello bemutatta első forgó gépalapos kemencéjét, melyet jellegzetes genovai csicseriborsós pitéjének (farinata) elkészítésére használt; a pitét nagy rézserpenyőben készítette és a serpenyőt folyamatosan forgatni kellett. Rövid időn belül ezt a technológiát a pizza sütésénél is alkalmazták. Negyven év tapasztalatát felhasználva, a Morello Forni kiváló minőségű, innovatív termékeket forgalmaz, és szoros kapcsolatban áll az ágazat szakembereivel, hogy a mindenkori igényeket maximálisan kielégítse.

Jelenleg a Morello Forni a kemencéken kívül, szennyeződéstaszító vízszűrőket is forgalmaz, melyek megtisztítják a fatüzelésű kemencéből kiáramló füstöt, csökkentik a kéményben kialakuló tűz kockázatát és elejét veszik a szomszédokkal vívott hangos szóváltásoknak.