Gáz + fűtött gépalapú kemencesorozat FG
A fatüzelésű kemencék mintájára készült el ez a gázkemence, mely működésében a modern vonalat képviseli és kiváló sütőipari minőséget garantál.
Az "FG" kemencék fűtőrendszerét működtető két gázégő egyenletes sütési feltételeket biztosít. A kupola gázégője a sütőkamra belsejében található (általában a bal oldalon – kérésre az égő áthelyezhető a jobb oldalra) és a fa égését utánozva tisztán és biztonságosan működik.

A kupolaégő kétféleképpen állítható:
• a láng intenzitása minimumról maximumra folyamatosan állítható (minimum láng 10 centiméteres - maximum láng 40-50 centiméteres). A láng intenzitását a kemence elülső vezérlőpaneljén elhelyezett gombbal működtethetjük.
• a kupola hőmérséklete programozható a dupla kijelzős termosztáton, itt található a kupolaégő vezérlése is.
• a második égő a kemencepadlón található, a kemence alját melegíti.
• a gázégő ON – OFF funkcióját termosztát vezérli, összhangban a megadott kemencepadló hőmérsékletével

A dupla kijelzős termosztáton megadható a kemence kupolájának és gépalapjának hőmérséklete. A vezérlőrendszer automatikusan megtartja a beprogramozott hőmérsékletet, így a sütés folyamatos és egyenletes. A kemencepadló alól érkező füstgáz mielőtt távozna a kemence kéményén, az exkluzív légáramlási rendszernek köszönhetően, a kemence csúcsát is átforrósítja, így a kemencepadló maradék hőmennyisége is felhasználásra kerül. A két égő által kombinált működés kevés gázfelhasználást és magas teljesítményű kemencét eredményez. Ez a kemence nem igényel különösebb karbantartást és ideális az intenzív termeléshez.
Ez a kemence a MIX sorozathoz hasonlóan teljesen fatüzelésű kemencévé is alakítható. Az "FG" sorozat ún. "Cupola Finishing"-el is kapható.
A kemencék 4 különböző méretben kaphatók, a belső átmérő méretei: Ø 100 cm., Ø 110 cm., Ø 130 cm., Ø 150 cm.


Forni costruiti in conformità con la direttiva CEE 90/396 del 29-06-90.

Műszaki adatok letöltése