Fa/gáz forgó fűtött gépalapú kemencesorozat MRI

Sokkal több, mint a fent említett MR kemencesorozat. Az MRI egy kombinált – forgó – hibrid kemence. Ahogyan korábban leírtuk, ez a kemence fa- és gáztüzelésű kombinált kemenceként működik, illetve ha szükséges, a kemence kupolájában elhelyezett különleges gázrendszernek köszönhetően gázüzemű kemenceként is funkcionál dupla, független égővel.
A kemence kandallója egy öntöttvas rekesszel 2 részre osztott, így lehetséges, hogy a kemencét fával, gázzal vagy mindkettővel fűtsük.

A kemence csupán gáz használattal is működtethető. A kemencében sütött termékek aromáját a tűzhez adott pár darab fával megadhatjuk. A felső égő duplavezérlésével (lángintenzitás módosítása és maximális kupolahőmérséklet) bármilyen típusú sütés lehetséges.
Az optimális gázégetésnek köszönhetően, a kemence tiszta és folyamatos működési feltételei adottak, így rendkívül hatékonyak és nagy teljesítményre képesek. A padló alatti fűtési rendszer miatt tepsiben vagy közvetlenül a kemence gépalapján is süthetünk, miután a termosztáton beállítottuk a megfelelő sütési hőmérsékletet.
Az MRI sorozatot három különböző méretben gyártják, forgó gépalapos átmérői a következők: Ø 110 cm., Ø 130 cm., Ø150 cm.

BBQ típusok: faszenes grill az MR, MRI és MRE sorozat kemencéihez

Az MR, MRE és MRI sorozat kemencéi a fenti leírások alapján BBQ típusban is kaphatóak. Egy valódi faszenes grill található a kemence belsejében, a fa égetésére használt részen. A széntüzelésű "kandalló" fémlemezből készült, magassága tetszés szerint állítható: a sütés irányítása érdekében a szenes serpenyő közelebb, illetve távolabb tehető a grilltől.

A grill teljes egészében rozsdamentes acélból készült, és speciális kihúzható ráccsal felszerelt, hogy könnyebben és biztonságosabban férhessünk az ételhez. Ez a fajta struktúra lehetővé teszi azt, hogy miközben többféle ételt grillezünk, pizzát is süthetünk, az ízek és aromák keveredése nélkül. A kemencében uralkodó magas hőmérséklet minden szagot semlegesít.

Ideális a kombinált kemencéket igénylő éttermekbe.

Forni costruiti in conformità con la direttiva CEE 90/396 del 29-06-90.
Műszaki adatok letöltése