Fa és fűtött gépalapú kemence sorozat MIX

Ezek kemencék tulajdonképpen fatüzelésűek, hamu-fiókkal és belső öntöttvas ráccsal kiegészítve. A kemence aljába, digitális vezérlésű gázégőt építettek, kiegészítve ezzel a rendszer működését. A fa és gáztüzelési rendszerek kombinációja optimalizálja a sütési hatékonyságot. A kupola és a gépalapok hőmérséklete folyamatosan nyomon követhető, szükség esetén termosztátok segítségével állítható.

• Az alsó szintbe épített gázfűtéses rendszer automatikusan eléri és fenntartja a kívánt gépalapi hőmérsékletet.
A hagyományos fatüzelésű kemencéknél nagyon nehéz megállapítani a gépalapi hőmérsékletet, ez inkább a pizza készítő séf titkos szakértelmén múlik. A MIX kemencékkel nincs ilyen gond, bárki láthatja és beállíthatja a szükséges gépalapi hőmérsékletet.
• Amikor a programozott kemence kupolahőmérséklete csökken, két lámpa – egy zöld és egy piros – jelzi a felhasználónak, hogy még egy darabka fára szükség lesz-e vagy sem.
• Ha a zöld lámpa világít a kupola hőmérséklete megfelelő, ha viszont a piros lámpa villan ki, az azt jelenti, hogy fát kell még pakolni a tűzre.

Az alsó szintbe épített égető rendszer 50%-al kevesebb fa felhasználást tesz lehetővé, mint egy hagyományos fatüzelésű kemencében, köszönhetően a gyorsabb előmelegítési fázisnak. Ugyanakkor a kemence hőmérsékletét könnyedén lehet szabályozni nagyobb mennyiségű munka esetén. A MIX sorozat kemencéi könnyedén átalakíthatók teljes egészében gázműködésű kemencékké. Egy egyszerű művelet során eltávolítható a hamu-fiók, majd a megfelelő gázégő kupolát illesztik a helyére, csakúgy, mint az "FG" sorozat elemeinél.

Ezek a kemencék négy különböző méretben kaphatók, belső átmérőjük szerint a következők: Ø 100 cm, Ø 110 cm, Ø 130 cm, Ø 150 cm.

 
Forni costruiti in conformità con la direttiva CEE 90/396 del 29-06-90.


Műszaki adatok letöltése